Tiramisu, kuru nav grēks piedāvāt pat tievētājiem


Sastāvdaļas
2 olas
2 ēdamkarotes kliju
2 ēdamkarotes auzu pārslu
200 g biezpiena
70 g piena
Stēvija pēc garšas
Želatīns vai agargars – 1 tējkarote
100 ml stipras kafijas

Pagatavošana
Atdala 1 olas dzeltenumu un baltumu, atsevišķi sakuļ.

Sakultajam dzeltenumam pievieno klijas, auzu pārslas, stēviju, samaisa.

Sakulto baltumu rūpīgi iecilā masa.

Liek formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu: tāpat atsevišķi sakuļ otras olas baltumu un dzeltenumu, dzeltenumam pievieno pienu, biezpienu, stēviju un izšķīdinātu agaragaru, sakuļ līdz krēmveida konsistencei, uzmanīgi iecilā sakultos baltumus.

Biskvītu sadala daļās, piesūcina ar kafiju un pusi liek formas apakšā, tam virsū – pusi krēma. Atkārto ar biskvīta kārtu un krēma kārtu.

Uz nakti ieliek ledusskapī, no rīta izņem no formas un pārkaisa ar kakao.

Pievienot komentāru